Tekoča barvila

 

Lastno mešanje tekočih barvil in kontrola barve.Zmanjšanje števila materialov na zalogi: namesto obarvanih imate samo natur – ne obarvanega – seveda primernega za lastno obarvanje!

 

V teh primerih svetujemo in lahko tudi opremimo tehnološki postopek s potrebnimi dozatorji, mešalno konico TMR, ki lahko bistveno izboljša učinek obarvanja.Močno zmanjšani stroški nabave in skladiščenja materiala. V kolikor se spremeni barva izdelka imate na zalogi samo neustrezen MB in ne material!

 

Ker je hitrost odziva na zahteve kupca vedno bolj pomembna, hkrati pa se v skladu z modnimi smernicami vse pogosteje pojavljajo zahteve po spremembi barve izdelka oz. polizdelka, smo pričeli z lastnim mešanjem tekočih barvil. V primerjavi z mastri imajo tekoča barvila precej boljšo disperzijo pigmenta, kar pride do izraza predvsem pri transparentnih materialih (PC, GPPS, SAN ...) in materialih, ki so zahtevni za obarvanje (npr. ABS).Na podlagi vaše definicije barve (vzorec, RAL, Pantone …) vam najkasneje v sedmih delovnih dneh pripravimo vzorec barvila za točno določen tip materiala, zraven pa prejmete še barvno ploščico vašega barvila. Če vam vzorec ustreza, vam količine od 1 kg dalje pripravimo najkasneje v treh delovnih dneh od prejema naročila!

 

Tekoča barvila, ki se uporabljajo v koncentracijah med 0,3 in 1 % (odvisno od barve in materiala), doziramo ročno, kar je zelo uporabno pri manjših serijah, ali s pomočjo posebne črpalke v primeru večjih serij. Pri receptiranju si pomagamo z vrhunskim spektrofotometrom DataColor in ustrezno programsko opremo. Rezultati meritev so tako zelo natančni. Nudimo vam tudi storitev merjenje barve na vaših izdelkih in primerjavo s predpisanim standardom. Pri tem vam izdamo potrdilo v pisni ali elektronski obliki, s katerega so razvidni barvni odstop pri različnih osvetlitvah (dnevna, umetna ...) in dovoljene (predpisane) tolerance.